Čas prípravy 115 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. Mix Per Pane Integrale    
  • 4 lyžice Ľanová múka
  • 1/3 čerstvé droždie
  • 1 menšia cvikla
  • 1 menší surový zemiak
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička hnedý cukor
  • 3, 5 dcl. vody
  • 2 lyžice oleja

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v menšom množstve vody, pridám hneď, bez čakania múku, postrúhaný na jemno surový zemiak a postrúhanú na jemno cviklu, prilejem vodu, pridá soľ, cukor. Suroviny premiešam a prilejem olej domiesím na cesto, ktoré sa nelepí a je vláčne. Nechám kysnúť 50 min. Cesto si vyklopím na múkou vysypanú dosku a vytvarujem tvar chleba. Uložím do formy z janského skla, jemne potriem olejom a jemne narežem. Pokiaľ vyhrejem rúru na 220°C chlieb mi kysne vo forme. Chlieb aj s formou vložím do rúry. 10 min. pečiem pri 220°C a potom si znížim na 200°C a pečiem ešte 55 min. Pečiem bez zápary. Rozkrojte chlieb až bude vychladený úplne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *